Dubleks Evi Ayırma - 2

Bir önceki yazımda evin içindeki merdiveni nasıl kaldırdığımızdan bahsetmiştim. Yazı arşivimden ya da buraya tıklayarak  yazıya erişebilir ve okuyabilirsiniz. Şimdiki yazım da ise doğalgazı nasıl ayırdığımızdan biraz bahsetmek istiyorum.

Daha önce de dediğim gibi biz en başta evi ayıracağımız için, tüm tesisatlar ona göre döşendi. O yüzden kırma dökme işimiz olmadı. Binanın doğalgaz bağlantılarını yapan firma ile bağlantıya geçtik. Onların yönlendirmeleri ve işçilikleriyle hallettik doğalgaz işini.




İlk önce daire ayrılacağı için, proje mühendis tarafından kontrol edilip onaylandı. Sonra İGDAŞ'a onay için gönderildi. Ana boru başvurusu yapıldı. 500 küsür tl onun için ödedik. (Biz 2017'de ayırdığımız zaman tutar buydu. Şimdi güncellenmiş olabilir.) Ana hat başvurumuz onaylanınca, doğalgaz firması gelip ana hat bağlantısını yaptı. Kombimizi taktı.

Sonra bağlı olduğumuz İGDAŞ'a giderek saat başvurusu yaptık. Saat aboneliğinin ücreti de 406 tl gibi bir şeydi. Bu ücreti ister peşin ödüyorsunuz isterseniz de faturanıza yansıtılıyor, 4 taksit olarak ödüyorsunuz. Daire için ilk defa gaz aboneliği yapılıyorsa ödeme bu şekilde oluyor.

Bu sırada proje onaylandı, İGDAŞ'tan kontrole geldiler. Projeye uygun yapılmış mı, kaçak var mı vs gibi detayları kontrol ediyorlar. Eğer herhangi bir sorun yoksa projeyi onaylayıp gazı açıyorlar. Çok şükür biz de bir sorun çıkmadı ve yaklaşık 10 gün gibi bir süre içinde doğalgaz işlemlerimiz bitmiş oldu. Şu an doğalgazımız ayrı ve bir kombi ile ısındığımızdan daha fazla ısınıyoruz ve daha az ödüyoruz.

Diğer faturaları nasıl ayırdık/ayıracağız onlarla ilgili de ayrı bir yazı yazacağım.

Sevgiler

Yorumlar

  1. üff bu doğalgaz işleri genelde çok can sıkıcı oluyor ama siz akıllı ve planlı davranarak kolayca halletmişsiniz. bu arada izlemeye başladım bana da beklerim www.idilob.com :) sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Genel olarak tesisat işleri büyük sıkıntı. Ama dediğim gibi, bizim en baştan ayıracağımız belli olduğu için, her şey ona göre ayarlandı. Ama yine de bürokrasi lanet bir şey.

      Sil

Yorum Gönder

Okuduklarınızla ilgili düşüncelerinizi benimle paylaşarak kendimi geliştirmeme katkıda bulunursanız sevinirim.
Ayrıca iletişim ve sosyal medya hesaplarınızı yoruma eklemeyi unutmayın.
Sevgiler
Mavi'nin Güncesi

REKLAM

Popüler Yayınlar