ODANIZ NASIL OLSUN?


İlk kez anne-baba olacak kişiler için, bebekleriyle ilgili her şey, onları panikletip telaşa düşürüyor ister istemez. Bizde de durum aynen böyle oldu :)


Doğum zamanım yaklaştı, hazırlıklar başladı.  Hazırlık yapabilmek için önce odaya karar vermek lazım tabii :)

Biz oğlumuza ayrı bir oda yapmadık. Çünkü gece sürekli kalkıp onu kontrol etmek gerekecekti. Bu yüzden bizimle aynı odada kalmasına karar verdik. Bir diğer neden ise; şu an oturduğumuz bu evden sene içerisinde taşınacak olmamızdı. Taşınmamıza 1-1.5 ay falan kaldı :)

Peki, eşyalarını ne yaptık?

Önce yatak olarak park yatakları seçtik, uzun süre kullanabileceği için.

4 çekmeceli orta büyüklükte şifonyer aldık. Yetti mi? Yetmedi :)

Ilk çocuk olduğu için tecrübesizliğimize geldi. Şifonyer yerine, her mobilyaya uyacak bir dolap alabilirdik. Bence daha çok işimize yarardı.

Ben şimdi taşınınınca, kenarları parmaklıklı ahşap besiklerden alacağım ki hatta almayacağım eşimin Hem bebekken uyuduğu beşiği saklamışlar :) Ufak tefek boya tadilattan son onu kullanacağız :)

Dolapları falan özel da yaptırmayı düşünüyorum. Hem kendi kıyafetlerini alabileceği ölçülerde olacak hem de uzun süre kullanabileceği bir model olacak. Çocuk odaları hazır alındığı zaman uzun süreli kullanılamıyor maalesef. Çok çabuk büyüyorlar ve onları beğenmiyorlar.

Kısmet olursa Eylül'de hazır olacak oğlumun odası. Bizim planlarımız bu şekilde :) Allah gerçekleştirmeyi nasip eder inşallah ;)

Düşüncelerimi paylaşarak ne kadar yardımcı oldum bilemiyorum :) Artık geriye kalan odanın dekorasyonu, süslemesi sizin hayal gücü ve zevkinize bağlı :)

Sevgilerimle

Yorumlar

REKLAM

Popüler Yayınlar